eTwinnig Nedir?

eTwinnig Nedir?

eTwinning, Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

   eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning projesi eğitimin geliştirilmesine yönelik fikir, uygulama ve dileklerin paylaşılması amacıyla okul, öğretmen ve öğrencilerin bir platformda buluşturulmasını amaçlar.

 

  Öğretmenler ilk kez gerçek anlamda faaliyetlerde bulunma, seyahat ve evrak işlerinin olmadığı, kendileriyle eşit kimselerin bulunduğu büyük bir topluluğun parçası olmaları için teşvik etmeyi amaçlar. Öğretmenlerin Avrupa'nın diğer kesimlerindeki meslektaşları ile birlikte paylaşmaya, katkıda bulunmaya, iletişim kurmaya ve projeler hazırlamasına imkan sağlar. Bununla beraber öğretmenlerin yeniliklerden haberdar olması ve sürekli paylaşım yapıp katkı sunması gerekliliği gibi büyük sorumlulukları da beraberinde getirmektedir.

 

  eTwinning tüm öğretmenler içindir; bilgisayar uzmanı olmanıza ya da mükemmel İngilizce konuşmanıza gerek yoktur. Sadece internet bağlantısı olan bir bilgisayara, harika fikirlere ve eşitlerinizle paylaşım ve işbirliği yapma isteğine sahip olmanız yeterlidir. Biz Elif Ana Mehmet Konuş İlkokul'u  olarak öğretmenlerimizi bu konuda destekliyoruz. Her zaman karşılıklı güven ve kültürel anlayış düşüncesiyle, eTwinning ile...İyi eğlenceler!

21.07.2020 344